Novi broj | Pretplata | Oglašavanje


Свет компјутера
Godina pokretanja:
1984. godine

Glavni i odgovorni urednik:
Nenad Vasović

Ciljna grupa:
Početnici, kao i dobri "plivači" u svetu IT tehnologija

Dinamika:
mesečnik / 12 brojeva

Prosečan tiraž:
35.000

Broj strana:
116

Pismo:
latinica

Pokrivenost:
Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina,
Makedonija, Hrvatska, Slovenija

Kontakit:
Cetinjska 1
011 33-01-495
Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  


Koncepcija magazina

 

Prvi broj "Sveta kompjutera" objavljen je oktobra 1984. godine. Časopis se oduvek bavio ličnim računarima, od tadašnjih ZX Spectruma i Commodorea 64, do današnjih PC-a.
Časopis se bavi temama koje obuhvataju kućne i PC računare i njihovu upotrebu za posao i zabavu. Trudimo se da našu publiku informišemo o događajima na svetskoj i domaćoj računarskoj sceni i da predstavimo proizvode za koje smatramo da mogu biti zanimljivi našim čitaocima. Smatramo da je naš osnovni zadatak da upućujemo korisnike računara kako da svoj hardver i softver upotrebe i iskoriste na najbolji način.
"Svet kompjutera" se štampa na kvalitetnoj ofset rotaciji, u obimu od najmanje 116 strana. Komercijalni oglasi zahvataju 40 do 45 odsto sadržaja časopisa. Prosečan tiraž "Sveta kompjutera" je 35.000 primeraka, što nas čini liderom među IT magazinima u Srbiji i okruženju.
Časopis izlazi jednom mesečno i prodaje se na svim kioscima u Srbiji i zemljama u okruženju. Naravno, putem pretplate može se dobiti bilo gde u svetu.


Profil čitalaca

 

"Svet kompjutera" se obraća krajnjem korisniku kompjutera i kao takav nije ograničen za neku starosnu dob. Prema istraživanjima, pik naše čitalačke populacije jesu muškarci između 16 i 40 godina.